Kálmán rendelő

Családtervezés, terhes tanácsadás

 • Meddőségi kivizsgálás, ill. problámák kezelése

  Az általános nőgyógyászati vizsgálat során észlelt eltéréseken kívül a testfelépítés (pl. Turner szindróma, policisztás ovarium szindróma, a pajzsmirigy alulműködése) is sokat segít a hozzáértő orvosnak a helyes diagnózis felállításában. Ezen kívül a hormonvizsgálatok, a nőgyógyászati UH, a hiszteroszkópia és akár a diagnosztikus és terápiás (pl. endometriózis) laparoszkópos műtétek elvégzésében is rendelkezésére állok a hozzám fordulónak. A meddőség férfiakat érintő okainak feltárásában illetve a mesterséges megtermékenyítés lebonyolításában pedig jól működő kollegiális kollaborációmmal tudok segítséget nyújtani az arra rászorulóknak.

 • Családtervezési tanácsadás
 • Terhes tanácsadás
 • Terhesgondozás

  Az utolsó rendes mentsruáció elmaradásától, a terhesség biztonságos megállapítását követőn rendszeres és panasz esetén soron kívüli kontrollok alkalmával a kötelező és egyénileg javasolt vizsgálatokat koordinálom, ezen kívül a kismamával együtt értékeljük az előző kontroll óta eltelt eseményeket.

 • Szülésvezetés

  Ars poeticám a természetesség tiszteletének és a gondosság maximumának ötvözése, ezért elsősorban amennyiben ennek egyéb szakmai indoka nincs, a hüvelyi szülésre biztatom kismamáimat. Természetesen a modern fájdalomcsillapítás egyéni szükségletek esetén alkalmazható (alkalmazandó) (epiduralis érzéstelenítés). Amennyiben tervezetten vagy a szülés lefolyása során előre nem látható okból császármetszés válik indokolttá, úgy azt haladéktalanul elvégzem.