Kálmán rendelő

Általános nőgyógyászat

Komplex nőgyógyászati rákszűrés. A komplex nőgyógyászati rákszűrés az alábbiakat tartalmazza: anamnézisfelvétel, bimanuális nőgyógyászati (hüvelyi) vizsgálat, kolposzkópia, méhnyakrákszűrés (citológia) és emlővizsgálat.

  • A kolposzkópia olyan diagnosztikai eljárás, melynek során az ún. kolposzkóppal 5-25-szörös nagyítás alatt a megvilágított szeméremtest, a hüvely és a méhnyak kerül vizsgálatra és a kóros szöveti elváltozásokat láthatóvá táve alkalmat nyújt a mintavételre, majd a minta mikrobiológiai, citológiai vagy szövettani feldolgozására.
  • A citológia olyan szakterület, mely a sejtek morfológiájával foglalkozik. Jelen esetben a nőgyógyász által a méhszáj felületéről vett kenetből nyert sejtek speciális festési eljárást követően mikroszkópos vizsgálaton esnek át, a citológus kollégák a kenetet kiértékelik, így elsősorban a rákgyanús vagy rákos sejtek, de a különböző gyulladások következtében átalakult sejtek is biztonsággal azonosíthatók.

HPV-szűrés és védőoltás, STD (sexually transmitted diseas = nemi betegség) szűrés.

Fogamzásgátlás tanácsadás

Menstruációs zavarok kivizsgálása, kezelése, Nőgyógyászati fertőzések kimutatása és kezelése (Candida, Chlamydia, Herpesz stb.)

Nőgyógyászati fertőzések kimutatása és kezelése (Candida, Chlamydia, Herpesz stb.)