Kálmán rendelő

Diagnosztika

Rendelőnkben korszerű röntgen diagnosztika áll a páciensek rendelkezésére.

A kiindulási státusz felvétele, pontos diagnózis és kezelési terv készítése ma már panoráma röntgen felvétel nélkül kivitelezhetlen.

Az Sirona Orthophos XG 5 Ceph röntgen készülékkel lehetőség nyílik nem csak általános panoráma röntgen , de rágóizületi felvétel, szárnyas fogfelvétel, arcüreg felvétel, fogszabályozásban használat teleröntgen és kéztőcsont felvételek elkészítésére is.

Amennyiben nem szükséges teljes fogazatról röntgent készíteni, szintén a Sirona cég Heliodent plus digitális intraorális készüléke áll rendelkezésre.

Fontos megemlíteni, hogy a fenti készülékek mindegyike digitális alapú. A digitális technika nem csak fogorvosbarát, a korábbi filmes technika korszakával szemben; de páciensbarát is. Digitális módszer jelentős sugárdóziscsökkenést jelent a páciens számára, emellett a képminőség színvonala össze nem hasonlítható filmes elődjével. A röntgen felvételeket számítógépes program dolgozza fel, lehetőség nyílik a későbbi képfeldolgozásra, mérések, nagyítások, csontdenzitás mérések elvégzésére is. A páciensről készült felvéteket igény szerint CD lemezre kiírjuk, vagy e-mail formátumban továbbítjuk a páciens számára.